sedih tengok anak kecil ni berniaga tapi ibubapanya tak bekerja...dimanakah tangungjawab?




Kepada orang Ipoh, Jelapang atau Meru yang rasa nak makan ulam-ulaman tu, belilah kat adik Afis ni. Kadang2 dia dilihat berniaga di pasar malam. Masih muda tapi sudah belajar berdikari dan mengenal diri. Jazakallah

Berdasarkan komen yang dijumpai di laman sosial tentang adik Afis ini, pengguna Facebook bernama Gold Mass, dia sudah pergi melawat rumah adik Afis ternyata memang orang susah.

Dia mempunyai dua orang adik, yang paling kecil berumur setahun di mana ibu dia tiada duit untuk membeli susu cuma gantikan dengan bancuhan teh.

Katata, kadang2 dalam hujan pun dia kayuh basikal untuk menjual ulam-ulam ini kerana sudah tidak bersekolah kerana ibu dan bapanya tidak berkerja(sebab tidak berkerja tidak diketahui).

Semoga ada yang sudi membantu adik Afis berniaga dan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk dia.




http://projekmssp.blogspot.my/2015/10/untuk-30-terawal-sahaja-sebelum-projek.html
0 Komentar untuk "sedih tengok anak kecil ni berniaga tapi ibubapanya tak bekerja...dimanakah tangungjawab?"

 
Copyright © 2014 Wana Viral - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info